Aktiviteter

Toppenbue ligger i en kommune med ca. 6000 øyer, holmer og skjær. Utleie av robåt er inkludert i prisen og her er muligheter for fiske og øyturer. En tur i den nærmeste skjærgården byr bl.a. på bortgjemte sandstrender.

Rutebåten "Thorolv Kveldulvssøn" som går mellom Vega og Sandnessjøen kan også brukes til sightseeing. Turen tar 2 timer og er innom de fleste bebodde øyene på nordsiden av Vega. En ekstra fin rundtur blir det hvis man tar Hurtigruta tilbake til Brønnøysund og avslutter med hurtigbåten derfra til Vega.

Nærmeste nabo til Toppenbue er "E-huset", et museum som forteller om livet på øyene i gammel tid og om ærfuglen som husdyr og viktig inntektskilde. Forruten å fortelle historien har man bevart den gamle butikken hvor det er mulig å kjøpe seg kaffe og produkter fra øya. Like ved finnes kafé som har åpent i sommerhalvåret.

Det er mange muligheter for å være i aktivitet på Vega.

Fine turområder med merkede løyper, fiske i ferskvann, jakt, fjellturer, badestrender, sykkelturer og padling for å nevne noe. Kart med oversikt over de merkede løypene finnes på Vega kommunes hjemmeside. Her vil du finne historisk stoff og flere opplysninger som kan være av interesse for turister som besøker øya vår.

 
Telefon: 75 03 55 12
Mobil: 472 66 119
  E-post
 
 
 
Egen nettside?